Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"

Zagrebačka škola Matija Gubec na Knežiji ima osebujnog nastavnika vjeronauka. Krešimir Bagarić svojim učenicima koje bi trebao poučavati katoličkoj katehezi, ljubavi i praštanju, umjesto toga priča o tome koje bi hrvatske političare trebalo ubiti, čije glave na kolac nabijati, a usput im hvali i ratnog zločinca, srpskog generala Ratka Mladića.

Učenici potiču vjeroučitelja u mržnji

Index je dobio snimku Bagarićeva divljanja na nastavi u jednom osmom razredu, snimio ga je jedan od učenika. Bagariću ovo nije prvi put da se tako ponaša pa je dijete skupilo hrabrosti da snimi vjeroučitelja i dostavi snimku Indexu. Zbog zaštite identiteta neki dječji glasovi na snimci su izmijenjeni, a prezimena učenika prikrivena. Čak i glasovi onih koji su dobro savladali gradivo i potiču svog vjeroučitelja u mržnji.

Nabijanje na kolac do Rijeke i Zagreba

Za početak vjeroučitelj Bagarić učenicima je objasnio kako je po njemu trebala izgledati operacija Oluja.

“Mi smo budale, trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni”, iznio je svoju taktiku Bagarić. No to mu nije bilo dovoljno. Kako je snimka nastala tik nakon presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svoga izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini te usput pohvalio zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.

Đeneral je bio u pravu

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad”, uz pohvale je ipak iznio dozu samokritičnosti Bagarić.

Nakon što je pohvalio čovjeka koji je naredio ubijanje tisuća muslimana, u okruženju godinama držao Sarajevo, a prije toga bez problema ubijao po Dalmaciji, Bagarić je učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

Vješanje, samoubojstvo s tri hica u leđa, bacanje u septičku jamu

“Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu bivšu ministricu vanjskih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku. Čovjek je otvorio predsjednički sef i transkripte je dao. Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče. Nikad mira ne imao”, proklinje na satu vjeronauka vjeroučitelj. No nije mu dosta kletva i zazivanje vješanja. Dao je Bagarić i druge prijedloge.

“Imaš ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić koja otvoreno po svijetu govori. To nigdje nema. Probaj zamisliti da francuska ministrica jednu stvar napravi protiv Republike. Samo te nema. Možeš birati, srčani udar, moždani udar, samoubojstvo s tri metka u leđa, kako to već ide. Jedino mi svoje prostitutke i izdajnike stavljamo na važna mjesta. Jedino smo mi tako bijedan narod, nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda”, ustvrdio je Bagarić koji na zanimljiv način shvaća širenje kršćanske ljubavi. Na Mesića i Vesnu Pusić Bagarić se vratio još jednom ustvrdivši da im treba: “metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti. Izdajnika”.

Hrvati su 4,2 milijuna kretena

Bagarić hrvatski narod uz već navedene uvrede časti i epitetima “nezahvalna stoka, debili, kreteni, telci, 4,2 milijuna kretena”. Na satu vjeronauka, ponavljamo još jednom.

“Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gay ok i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom”, dao je i malo homofobne poruke vjeroučitelj Bagarić. U jednom trenutku osvrnuo se i na svoje kolege, nastavnike u Osnovnoj školi Matija Gubec.

Kolege slave Dan Republike

“U zbornici, znaš, Dan je Republike za 50 posto djelatnika”, ustvrdio je smatrajući ih valjda Jugoslavenima ili u najmanju ruku nostalgičnima za bivšom državom.

Za objašnjenje načina na koji Bagarić drži nastavu upitali smo ravnateljicu škole Ljiljanu Klinger. Na nekoliko naših pitanja odgovorila je vrlo kratko.

Ravnateljica se izvlači na Vatikanske ugovore

“Temeljem Ugovora RH i Svete Stolice izbor vjeroučitelja u ingerenciji je Katehetskoga ureda, kao i odgovornost za njihov profesionalni razvoj i napredak. Ipak, ako su ovi navodi točni i istiniti, poduzimanje ozbiljnih stručnih i formalno-pravnih sankcija nije upitno. Za ovako drastične prekršaje dužni smo angažirati i ostale za to zadužene institucije”, odgovorila je ravnateljica škole koju osim djece s Knežije pohađaju i djeca stranih diplomata te stranaca na radu u Zagrebu. Škola dio nastave izvodi na engleskom jeziku i dugo je glasila za jednu od najboljih u Zagrebu, za što je i nagrađena nagradom Grada.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni