Lako tako s tuđim novcem: rastrošna bivša načelnica novcem općine kupila 35 kg janjetine za svoj rođendan i devet skupocjenih mobitela

Sandra Vukić (HDZ) vladala je zadarskom općinom Vrsi deset godina, a nakon lokalnih izbora u lipnju naslijedio ju je Luka Perinić iz Pokreta mladih.

Kada je Perinić preuzeo funkciju i u općini upalio računalo koje je pripadalo načelniku, uočio je da su svi podaci bili izbrisani, što je kod njega probudilo sumnju da se nešto skriva.

"Angažirao sam IT stručnjake koji su uspjeli izvući podatke za razdoblje od 2007. do 2017. Uvidom u fakture doznalo se kako je načelnica općine dan prije svog rođendana od tvrtke iz Benkovca naručila 35 kilograma janjetine, koji su plaćeni 5365,50 kuna iz proračuna općine Vrsi", otkriva Perinić.

Osim janjetine kupila je i devet mobitela koje će općina plaćati sljedeće dvije godine oko 2000 kn mjesečno za uređaje i tarife.

Načelnica Općine Vrsi kupila je četiri iPhonea 7 od 32 gigabajta, četiri Samsung Galaxyja J3 i jedan Samsung Galaxy A5 mobitel, koje je zadržala nakon odlaska s mjesta načelnice.  Pisanim i usmenim putem u više navrata od bivše načelnice traženo je da vrati tih devet uređaja, ali ona to nije napravila.

"Mislim da je tu počinjena šteta veća i od 50 tisuća kuna", kazao je Perinić. A slučajem Vukić bavi se i zadarska policija.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni