'To je čisto rasipanje novca i prežderavanje, što to znači onima koji na blagdanski stol nemaju što staviti?': nisu svi Hrvati oduševljeni najljepšim Adventom u Europi

'Iza ovog blještavila, krije se licmjerje pravoga stanja u našem gradu, jer 'mali Isusek' bi radije ušao u 'mračni' dio ovoga grada, nego u ovo blještavilo. Advent je ono što osjećamo, a ne što vidimo'

Već i vrapci na grani znaju da je Advent u Zagrebu i ove godine, treći put zaredom, prema portalu European Best Destinations, proglašen najboljim božićnim sajmom u Europi.

Kako god bilo, gdje ima lijepih i pozitivnih vijesti, ima i kritika, a mi smo na jednom mjestu 'sakupili' vaše s Facebooka, jer mnogima nije sjeo komentar na FB stranici Zorana Šprajca 'Nema do Zagreba', nakon objave vijesti.

"Nema do čega? Kuhanog vina, kobasa i štrikanih šalova i kapa i jeftine kičeroze za kuću? Pa ne znam eto.. zar nisu vidjeli advente po Londonu i Parizu? Nekaj tu ne štima. Zabavica za ekipu iz provincija", prvi je negativni komentar o Adventu koji je sakupio najviše vaših 'palaca gore'.

"Advent je Božje iščekivanje, biti bolji čovjek, dati onima u potrebi, biti bolja osoba, to je pravi smisao Adventa, a ne rasipanje novca, prežderavanje, lokanje i kićeraj, a sve to kapitalisti žele prodati nam pod krinkom Božića, a ni ne znaju što je Božić i što je Advent", još je jedan od komentara naših FB pratitelja.

"Kome prodajete te fore! Tko vjeruje u to mora stvarno biti glup i vjerojatno nije nikada bio dalje od pušće bistre! pa većina europskih gradova su ljepše uređeni u vrijeme kad nema eventa! sramota kako lažete ljude! bolje da te novce upotrijebe u obnovu fasada koje se ruše ljudima na aute i glave, nema koševa za smeće po gradu, ceste pune rupa, ruševne zgrade u samom centru grada, loš gradski promet, kulturna ponuda ispod svakog nivoa.... a da ne spominjem nakaze od svjetlećih "djeda božićnjaka" ispred nakardnih vodoskoka u ulici hrvatske bratske zajednice i ispred lisinskog! netko tu uzima dobru lovu na raćun "adventa"! to je tako kad ljudi sa sela organiziraju advent u gradu!", još je jedan komentar 'nezadovoljnika'.

"Ma sta to vrijedi? Trose se pare za kic?! A koliko ih je gladnih u Zagrebu,koliko je djece bez poklona, bez puno toga..samo nek bljesti to je bitno onom ko nije okusio sto je glad! Zagreb je lijep grad svakako zivjela sam 10.g.al da sam znala da cu u tih 10g.pojesti vise govana nikad nebi zivjela u njemu!!! Spakovala bi se davni dana i put pod noge?! Sto imaju oni koji nemaju sto stavit na stol za Bozicne blagdane od toga sto je on okicen?!", komentar je jedne pratiteljice.

"Iza ovog blještavila, krije se licmjerje pravoga stanja u našem gradu, jer mali “ Isusek “ bi radije ušao u “mračni “dio ovoga grada, nego u ovo blještavilo, jer advent je ono sta osjećamo,a ne sta vidimo", smatra još jedna pratiteljica.

"Koja sreca. Bolje da imamo najljepsi advent, to sto smo najgluplji na svijetu je nebitno. Tako je to uvik. Prosetaj Zagrebom. Ko na modnoj pisti. A tek Splitom. Divni jesmo, imamo smisla, al ponekad se dosta isticemu u "izgledu" a ispod toga teska trulez i bijeda", još je jedan od komentara.

U cijeli tekst kao zaključak odlučili smo prenijeti i dio teksta preuzet s portala Zagreb.info koji je također pisao o kritikama na račun Adventa, i to doslovno na 'račun' njega, odnosno kritikama da su cijene prenapuhane.

"Ako želimo zaradu, nemamo se što žaliti na cijene na Adventu samo zbog činjenice da je nama preskupo. To su najjednostavniji tržišni zakoni – povećana potražnja znači i više cijene.

Pustite ljude da rade i zarađuju u ovih 40 dana koliko traje Advent u Zagrebu i prestanite se zgražati nad zdravom logikom. Kada se lampice ugase, opet ćemo ostati sami sa svojim frustracijama zbog niske platežne moći, a za što nam nisu krivi zakoni slobodnog tržišta i oni koji ih slijede", piše Zagreb.info.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni