"LJUBE, TUĆI ĆU SE S NJIH 600": Splitski huligan u Beogradu napisao pismo djevojci

Premda je prošlo nekoliko dana od stravičnih nereda na utakmici između Partizana i Zvezde, cijela regija i dalje se bavi njihovim uzrocima i posljedicama te motivima.

U sukobima između nekoliko frakcija navijača Partizana na južnoj tribini sudjelovala su i šestorica hrvatskih državljana, a i dalje je nepoznato kako i zašto su oni završili tamo. Postoji više teorija, srpski mediji pišu kako su splitski huligani dobili po deset tisuća eura kako bi inicirali nerede, no za sada to nije potvrđeno. Navodno su ih platili bivše vođe Grobara koji se pokušavaju vratiti na vrh te navijačke skupine, a čitali smo i da je incident bio dio vraćanja duga za isporučenu drogu koju Splićani nisu platili.

Petorica Splićana nalaze se u pritvoru u Beogradu, dok je šesti član ekipe još uvijek u bolnici i on tek treba izaći pred suca. Prema srpskim zakonima, prijeti im kazna do 12 godina zatvora.
Iako još nije poznat razlog zbog kojeg su se Hrvati našli na tribinama u Beogradu, srpski mediji objavili su pismo jednog od njih koje prema njima dokazuje da njihovo sudjelovanje u neredima nije bilo nimalo slučajno.

Najmlađi privedeni huligan koji je doputovao u Beograd Ivan Ronald Mišković (18) iz hotela je navodno pisao svojoj djevojci kojoj je prenio svoje planove koje je imao.

Srpski mediji pišu kako je u ladici stola hotelske sobe pronađeno pismo koje je Ivan želio poslati djevojci, a Blic navodi da je u njemu napisano sljedeće: 

"Imam opasan, baš opasan dan zato ti i pišem jer tko zna kako će biti. Dobit ću možda malo batina, ali ću ih dati više, puno više. Organiziralo se nas 150 i tući ću se s njih 600. Malo se brinem, ali ne odustajem".

Policija i tužilaštvo koji su analizirali pismo smatraju da se može zaključiti da je Ivan pismo napisao i iz straha za svoj život jer je znao gdje ide i s kojim namjerama, a djevojci se u pismu obraćao sa "Ljube".

Malo je neobično da u vrijeme Interneta, Facebooka, Vibera i drugih društvenih mreža netko koristi način komunikacije star pola stoljeća. No tko zna, možda je Mišković romantik zarobljen u tijelu huligana.

Neredi na utakmici počeli su u 16. minuti "večitog derbija" kada je grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, onu brojniju, a potom su krenuli u napad. 

Prva skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem potisnula je daleko brojnije pripadnike frakcije Alcatraz na tom dijelu stadiona. 

Međutim, nakon početnog iznenađenja uslijedio je protuudar napadnute skupine, a on je bio brutalan. Napadači su najprije stjerani uz ogradu tribine, a onda je uslijedilo iživljavanje. Divljački su pretučeni, neki su izbodeni noževima, opečeni su bakljama, skinuti su do gola i opljačkani. Uzeti su im dokumenti, satovi, sve što su imali kod sebe. Zatim su tako isprebijani i poniženi izbačeni na atletsku stazu, gdje ih je preuzela srpska žandarmerija.

Snimke iz utrobe Partizanova stadiona u Beogradu, na kojima se nalaze huligani iz Hrvatske, a koje je ekskluzivno objavio Kurir, zaista su šokantne. Izranjavani, spaljeni, krvavi, pretučeni, neki od njih skinuti do gole kože, jedva su stajali na nogama.

Krvave, polugole i gole huligane policija je postrojila ispred svlačionica, a neki od njih su teturali i padali.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni