Ćelavi muškarci su inteligentniji, uspješniji i muževniji

Ako vas brine gubitak kose, utješit će vas spoznaja da će zbog toga vaš život postati samo bolji. Pitate se kako?

Pa prema Business Insideru, ćelavci su uspješniji i dominantniji od muškaraca koji još imaju kosu. Ne samo to, već ih i žene smatraju snažnijima, većima i moćnijima. Samo pomislite na Brucea Willisa, Dwaynea "The Rocka" Johnsona i Jasona Stathama. Tko je snažniji od njih?

Istraživanje koje je pokazalo ove tvrdnje proveo je 2012. godine Albert E. Mannes (također ćelav) na Sveučilištu Pennsylvania. U njemu je sudjelovalo 59 žena, kojima su prikazivane različite fotografije muškaraca. Na nekima su bili muškarci s kosom, na drugima ćelavci, a većina žena je nakon toga rekla da ih više privlače muškarci bez kose.

Jedno od objašnjenja zašto je tako je to što nedostatak kose ostavlja dojam.

"Ne kažem da će vas brijanje glave odmah učiniti uspješnima, no ostavlja dojam da ste nešto aktivno napravili", rekao je poduzetnik Seth Godin za Wall Street Journal.

Ne samo da se ćelavci čine uspješnijima, nego ostavljaju i dojam da su pametniji. Kako su uglavnom stariji, žene imaju dojam da su inteligentniji i mudriji, pokazala je druga studija provedena na sveučilištu Saarland.

Kvaka je ipak u tome da se ne broji ako ste proćelavi, ovaj dojam na žene postavljaju samo potpuno gole glave. Proćelave muškarce pak smatraju slabijima i manje privlačnima. 

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni