ZASTUPNIKU PRIJETNJA SMRĆU ZBOG PRALJKA "Imam točno 7 metaka, prvo ću ti ubiti ženu"

Goran Beus Richembergh objavio je prijetnje koje je primio zbog svog stava o Slobodanu Praljku.

Naime, potpredsjednik Kluba zastupnika GLAS-a se nakon Praljkovog samoubojstva oglasio na svom Facebook profilu.

Prokomentirao je incident u sudnici i poručio kako njegova stranka neće sudjelovati u odbacivanju pravomoćne presude haškog tribunala. Ustvrdio je da je za njega neprihvatljivo da se za ratnog zločinca u saboru održava minuta šutnje. 

U sabornici je ipak održana minuta šutnje. Njoj nije nazočio nitko iz GLAS-a, kao ni većina SDP-ovaca.

"Prvo ću ti ubiti ženu"

Beus Richembergh je na svom profilu objavio prijetnje koje je potom dobio, kao i fotografiju pištolja.

"Izbost ću te na otvorenoj cesti majmune jebani", "Sve ću ti pojebat zaredom kurvin sine jebem ti mrtve tvoje", "Nemoze ti niko vise pomoc pocmi se molit majmune", "Metnicu ti kalibar 9x19 izmedu ociju kujo", "Imam tocno 7metka prvo cu ti zenu ubit picko", neke su od poruka koje je primio. Dodaje kako je dobio stotine ogavnih i primitivnih uvreda.

Suprotstavljeni zdravi razum

"Hvala svima koji su ostali hladne glave, ma koliko imali vrelo srce, kojima se zdrav razum suprotstavio pokušajima manipulacije njihovim emocijama i koji su podržali čvrst i dosljedan stav GLAS-a da se očuvaju temeljna načela pravne države i vladavine prava kako bi u prvome planu uvijek bili interesi žrtava a ne onih koji su sudjelovali ili bili odgovorni ratnim zločinima. 

Primio sam i stotine ogavnih i primitivnih uvreda. One idu s rizicima obavljanja javne dužnosti i koliko god to bilo teško prihvatiti jer su odraz loše političke kulture spadaju u slobodu izražavanja, slobodu govora. Međutim, otvorene prijetnje smrću proslijedio sam policiji na daljnje postupanje. Oni će valjda utvrditi jesu li ozbiljne ili ne", napisao je Beus Richembergh kao komentar na ove prijetnje.

"Mene štiti zdravi razum"

"Ja se naravno ne bojim jer oni koji tako prijete i na takav način istupaju uglavnom su zekani, ali nije na meni da se junačim i o tome sam obavijestio policiju. To trebaju napraviti javni dužnosnici. Uvijek jer je to kazneno djelo i mi smo dužni takve stvari prijavljivati", rekao je novinarima zastupnik GLAS-a.

Izvijestio je da je policiji proslijeđeno sve što ima obilježje otvorene prijetnje, a na njima je da ustanove koliko su one ozbiljne.

"Nažalost, naviknete ko magare na batine na čitav niz najogavnijih i najprimitivnijih uvreda. To vam dođe u rok službe. Kad se bavite javnim poslom morate biti svjesni da se ne sviđa svima ono što govorite i za što se zalažete. Netko će vam protivljenje izreći na fin, kulturan pa možda i konstruktivan način, a netko će to napraviti u maniri najprimitivnijeg čovjeka", kazao je Beus Richembergh. 

Na pitanje hoće li zbog prijetnji tražiti policijsku zaštitu, uzvratio je da nema potrebe. "Mene štiti zdravi razum", poručio je.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni