Sjećate se HDZ-ovca koji je preko fejsa pozvao na strijeljanje aktivista? DORH je odbacio kaznenu prijavu protiv njega i u tome ne vidi ništa problematično

DORH je odbacio kaznenu prijavu Inicijative mladih protiv HDZ-ovca koji ih je još ovog ljeta izvrijeđao i i prijetio im.

Radi se o kaznenoj prijavi protiv Hrvoja Marušića, HDZ-ovca koji je bio i vijećnik Gradskog vijeća Grada Splita. Marušić je ovoga ljeta Inicijativi mladih na Facebooku napisao kako bi im “da smo demokratska država sudili za veleizdaju i streljali ih”.

Iz Inicijative mladih to su prijavili policiji i DORH-u zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju, a danas su na društvenim mrežama napisali kako je njihova prijava odbačena. “Nakon provedene policijske istrage Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbacilo je našu kaznenu prijavu protiv Hrvoja Marušića iz HDZ-a zbog kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju”, napisali su na svom Facebook profilu.

Marušić je oštar i prijeteći komentar ostavio na stranicama mladih aktivista na njihovu objavu u sklopu kampanje Isprika, kojom su tražili od Vlade da se ispruiča svim žrtvama i obiteljima žrtava ratnih zločina i kršenja ljudskih prava koja su se dogodila za vrijeme i neposredno nakon Oluje.

Na njegovu objavu tada je reagirao i HDZ koji se ogradio od svog člana. ”Stavovi, što ih je Hrvoje Marušić iznio na svom privatnom Facebook profilu, nisu stavovi HDZ-a. Istovremeno, najoštrije osuđujemo taj i svaki drugi govor mržnje te poziv na bilo kakvo nasilje”, objavili su tada iz stranke.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni