Sad je i službeno: kazalište u Požegi koje nema glumaca zaposlilo je četvrtu osobu u tehnici, kao šeficu

Požežanka Sanja Galić imat će lijep početak 2018.: od 2. siječnja počet će raditi kao voditeljica scensko-tehničkih poslova u Gradskom kazalištu Požega. Tako su se ispunila predviđanja da će na to, izmišljeno radno mjesto, nakon što je početkom studenoga raspisan natječaj, biti primljena upravo ona. Radi se o potpunom apsurdu – spomenuto kazalište nema ni jednog zaposlenog glumca, ali će zato od početka siječnja imati čak četiri zaposlenika (od njih deset) koji rade na scensko-tehničkim poslovima. Sanja Galić bit će im šefica, jer normalno je da tako velika služba, koja čine 40 posto zaposlenih Gradskog kazališta u Požegi, mora imati voditeljicu.

Cijela priča počela je nešto ranije kada je gradonačelnik Požege Darko Puljašić zatražio da se izmijeni postojeća sistematizacija radnih mjesta u Gradskom kazalištu Požega, te da se dopiše i radno mjesto voditelja scensko-tehničkih poslova. Grad Požega, inače osnivač je Gradskog kazališta, pa nalog gradonačelnika, koji je inače i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, nije bilo moguće ignorirati.

GOSPOĐA ĆE GRAD GODIŠNJE KOŠTATI 100.000 KUNA

Trebalo je, naime, uhljebiti nekadašnju tajnicu Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Ona je već radila u tom kazalištu, ali je sporazumnim prekidom radnog odnosa u ožujku 2015., s odgovarajućom otpremninom napustila tu ustanovu i od tada je bila bez posla. Sada se vraća u svoj stari kolektiv, na šefovsko mjesto. “Da, točno je. Na raspisani natječaj za voditelja scensko-tehničkih poslova primljena je Sanja Galić i ona će početi raditi prvog radnog dana sljedeće godine”, potvrdio je Kazimir Balog, zadužen za odnose s javnošću, koji trenutačno obnaša i dužnost ravnatelja.

Zanimljivo, Sanja Galić javno je isključena iz HDZ-a u kolovozu 2008. i jedno je vrijeme bila vrlo bliska požeškom SDP-u. No, njeni prijateljski odnosi s Mariom Kapulicom, članom predsjedništva HDZ-a i predsjednikom Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman, pomogli su joj da ponovno postane kadar o kojem brine stranka. Sanja Galić i Kapulica znaju se još iz mladih dana, iz vremena kada je on bio predsjednik Mladeži HDZ-a, a ona dopredsjednica.

Njeno zbrinjavanje na izmišljeno i nepotrebno radno mjesto u Gradsko kazalište Požega stajat će taj grad oko sto tisuća kuna godišnje. To kazalište, bez ijednog glumca, naime, od svog osnivača, Grada Požege, godišnje dobiva više od milijun kuna, od čega na plaće zaposlenih odlazi oko 800.000 kuna. Sada će ta stavka, zapošljavanjem Sanje Galić, biti veća.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni