Možda bismo trebali na trenutak ostaviti sve i poslušati ministricu Murganić kako bjesni da ‘nitko nije vidio nikakve paketiće’

Ministrica Murganić, koja djeluje sve nemirnije, i u Saboru je govorila o aferi usred koje se našla nakon što je njezino ministarstvo pakete slatkiša namijenjene najsiromašnijima darovalo privatnom katoličkom vrtiću. Strašno je, kaže ministrica u parlamentu, da “u javnom prostoru kola toliko dezinformacija nakon što je Ministarstvo dalo toliko objašnjenja i obrazlaganja za navodnu aferu paketići koje nema”.

S dosta evidentnom nervozom u glasu nastavila je: “nitko nije vidio nikakve paketiće od našeg Ministarstva jer nisu postojali”. Mali je problem što je Nova TV ovih dana emitirala – usput, novinarski odlično odrađen – prilog u kojem su se vrlo jasno vidjeli paketići koje je EU namijenila najsiromašnijoj djeci, a Ministarstvo ih je poklonilo polaznicima privatnog katoličkog vrtića.

SENZACIONALNA DRŽAVNA TAJNICA MAĐERIĆ

Šteta bi bila još jednom se ne sjetiti i Margarete Mađerić, HDZ-ove državne tajnice u ministarstvu, koja je ovaj tjedan odradila jedan od kvalitetnijih nastupa uživo koje smo vidjeli posljednjih godina.

U jednom trenutku gospođa Mađerić pokušava se išuljati iz dvorane nakon što ju je novinarka pred kamerama pitala otkud slatkiši za najpotrebitije u privatnom vrtiću:

OPET SU SE POKUŠALI IZVUĆI NA ČASNU

Nekoliko dana kasnije, HTV je objavio reakciju gospođe Mađerić koja je kazala kako joj je žao ako je “netko shvatio da se izbjegavao odgovor o poklonima”. Dodala je kako je akcija u vrtiću bila “javna, transparentna i sukladna svim zakonima”. U fantastičnom obratu, problem je prebacila na ravnateljicu vrtića koje se možda sjećate iz priloga Nove TV. To je ona časna koja je mumljala u kameru kad su se odgovorni iz ministarstva sakrili iza nje.

Mađerić je sad zaključila kako na konkretno pitanje “tko su potrebiti u privatnom katoličkom vrtiću” odgovor može dati časna sestra koja taj vrtić vodi. “Nema propusta u Ministarstvu, svi posjeti koje smo imali i koje ćemo imati bili su transparentni i po zakonu i to je ključno. Loše je što se na takav način medijski plasirala jedna humana gesta i proslava Svetog Nikole”, kazala je.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni