KOMEMORACIJA PRALJKU: Pljuvali po Haškom sudu, Praljak proglašen "mučenikom" i "ljudinom", na komemoraciji prisutna i dva ratna zločinca

Na komemoraciji dva Plenkovićeva ministra i dva ratna zločinca

Na komemoraciju za Slobodana Praljka došla su dva Plenkovićeva ministra, Tomo Medved i Damir Krstičević, premijerov savjetnik Vladimir Šeks, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Vaso Brkić, Marko Perković Thompson i - dva ratna zločinca, Mirko Norac i Dario Kordić. U prvom redu na komemoraciji sjedio je Plenkovićev ministar Tomo Medved.

Uz gore navedene, na komemoraciju su došli Nadan Vidošević, bivši šef Hrvatske gospodarske komore koji je optužen da je iz te institucije ilegalno izvukao najmanje 39 milijuna kuna, donedavni savjetnik predsjednice RH i notorni teoretičar zavjera Davor Domazet Lošo, HDZ-ovac Luka Bebić, Nikola Štedul i bivši specijalac Željko Sačić. U Lisinskom su se pojavili i Đuro Glogoški, jedan od vođa šatoraša te Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HRAST-a, ekstremno desne strane koja podržava Plenkovićevu vladu.

Tuđman popljuvao Haški sud i proglasio Praljka "ljudinom kojoj nitko nije ravan"

Najoštriji govor na komemoraciji održao je Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a i sin Franje Tuđmana, prvog predsjednika neovisne Hrvatske. Tuđman je u svom govoru Praljka nazvao "ljudinom kojoj nitko nije ravan", a haško suđenje na kojem je Praljak osuđen na 20 godina zatvora za ratne zločine nazvao je "teatrom apsurda".

Na zagrebački Velesajam stiglo je desetak autobusa iz BiH i Hrvatske, a ZET-ovi autobusi besplatno su odvozili ljude do Lisinskog. Autobusi su došli iz Splita, Šibenika, Imotskog, Tomislavgrada i Siska.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni