DOKLE TO IDE? Država se raspada, a HDZ je bahatiji i luđi nego u doba Sanadera

AFERA Paketići još jednom je zorno ukazala na bahatost vladajuće partije. 

Naime, darovi namijenjeni najsiromašnijoj djeci završili su u rukama bogatih. Ministrica i njena tajnica došle su tako u privatni vjerski vrtići koji se nalazi preko puta gradskog vrtića kojem je dvaput ove godina padao strop. Tog vrtića nisu se sjetili.

Sveti Superhik 

No nije to jedina poveznica HDZ-a i Superhika. Sjećate da nam je prošlo ljeto pokazalo da imamo lošu vatrogasnu opremu? HDZ-ova vlada je nakon toga odlučila da je kupovina skupih borbenih aviona ipak potrebnija.

Primjera je bezbroj. Nedavno smo tako obaviješteni da država nema dovoljno novca za kupovinu skupih lijekova teško bolesnoj djeci, ali su taman potrošili 12 milijuna kuna na samo dvije blindirane limuzine za potrebe obijesnih političara. Podiže cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja i najavljuje privatizacija zdravstva, a s druge strane hvale se rastom minimalne plaće za 127 kuna. I tako unedogled.

Blokiranima još gore, lokalnim šerifima još bolje 

Kako reagirati na činjenicu da se u isto vrijeme donose zakoni koji će itekako otežati život za 300 tisuća blokiranih i to ovrhom svih njihovih računa, a drugim će se maksimalno olakšati svako muljanje lokalnih moćnika jer s Lex Šerifom sada mogu raditi što hoće i koliko dugo hoće? Brojimo ljude koji sve više odlaze iz Hrvatske, a vlada radi sve ne bi li vratila i zaposlila redikule i islužene političare kao što su Tomislav Čuljak, Josipa Rimac i Ladislav Ilčić.

Govorimo o stranci koja u svojim redovima ima župana koji tuče suprugu, a protivi se međunarodnoj konvenciji o zaštiti žena, a u isto vrijeme šef te stranke "riba" medije jer su objavili fotografiju koja ga prikazuje kako ugodno čavrlja s tim istim nasilnim županom.

Tajkunima se praštaju milijuni, a obrti se zatvaraju zbog malog slova 

Nije ni vjerodostojno imati vladu koja se zaklinje u neovisnost istraga i nultu toleranciju protiv korupcije pa ukida povjerenstvo za Agrokor, dok u isto vrijeme potpredsjednica te iste vlade ispija kave s osumnjičenim iz tog istog procesa. Država smo koja se hvali dugoročnim projekcijama izlaska iz krize i reformama koje samo što nisu nastupile, dok u isto vrijeme donosi jedan od najskupljih zakona, onaj o braniteljima, bez da su izračunali koliko će nas to točno koštati.

Država je ovo kojoj je normalno najbogatijim tajkunima i daje opraštati milijune u predstečajnim nagodbama, a zatvarati male obrte jer su poreznoj prijavi zamijenili malo i veliko slovo. Nema tu ni srama jer zemljom vlada stranka koja je izrodila najkorumpiranijeg premijera u hrvatskoj povijesti, a čiji ministri danas sjede na Pantovčaku, u Banskim dvorima i saboru.
Smiješno, žalosno ili bezobrazno?

Nismo do danas sigurni je li smiješno, žalosno ili bezobrazno kada u EU pošaljemo Milana Bandića kako bismo dobili natječaj, a onda se javno žalimo na korumpiranost sistema i to onog briselskog. Usput su nas iz vlade, ne zaboravimo, lagali o tome kako su zabrljali natječajnu dokumentaciju, tvrdeći pritom da je prijava bila "korektna".

Zemlja smo koja ima ministra financija koji je došao iz privatne tvrtke čija je uprava pohapšena na jedan dan zbog financijskih malverzacija, a on, direktor za financije, danas tvrdi da o financijama nije znao ništa. 

No, tu nije kraj. Danas smo saznali kako je ovo vlast kojoj je sasvim normalno da svoje građane smatra najobičnijim budalama.

Misle da su svi budale

Premijer Andrej Plenković i dalje ponavlja kako su ga svi krivo čuli, razumjeli i interpretirali oko Haškog suda, kao da nismo živjeli u doba linča i prijetnjama smrću proteklog tjedna koje je potencirao on, njegove stranačke kolege i provladini mediji.

Ministrica Murganić je pokušala objasniti da paketići na kojima piše da su za siromašnu djecu baš i nisu za siromašnu djecu, odnosno da su za promociju njenog Ministarstva!? I očekuje da bi joj netko mogao vjerovati. Možda oni koji to moraju po zadatku.

I na kraju, ministar Oleg Butković nakon tradicije da njegova stranka dodjeljuje milijunske državne ugovore malim, tek osnovanim tvrtkama bez ijednog zaposlenika, danas je mrtav hladan proglasio neprijateljem jednu takvu malu tvrtku bez zaposlenika jer se usudila dovesti u pitanje državni projekt Pelješkog mosta.

I tako, dok se država raspada, barem nam se HDZ dobro zabavlja. Luđi i bahatiji nego ikad.

Podržite održavanje stranice Kolumne klikom na reklame ispod, unaprijed smo zahvalni